Λογότυπο,Episkevi-apoxeyteusis,Επισκευή αποχευτευσής

ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Οι σωλήνες αποχέτευσης PVC συναντιόνται τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες κατασκευές, αφού αντικατέστησαν με επιτυχία τους μαντεμένιους και πήλινους σωλήνες.

  • Η ευρεία χρήση σωλήνων πλαστικών (PVC) οφείλεται στη μεγάλη ανθεκτικότητά τους σε εφελκυσμό καθώς και στη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Επιπλέον κατασκευάζονται σε μεγάλη γκάμα διαστάσεων τόσο στη διάμετρο τους, όσο και στο μήκος τους, καθώς και μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα αποχετευτικό σύστημα οποιασδήποτε πολυπλοκότητας. Τέλος η λεία εσωτερική επιφάνεια τους σε συνδυασμό με την χημική αδράνεια των σωλήνων, δεν ευνοεί επικαθήσεις και αποφράξεις των σωληνώσεων.


  • Υπάρχουν 2 ειδών πλαστικών σωλήνων αποχέτευσης. Είναι οι εσωτερικοί των οποίων η διάμετρος του σωλήνα κυμαίνεται από Φ32 έως Φ160 και είναι συνήθως γκρι ή άσπρο χρώμα. Και είναι και οι εξωτερικοί σωλήνες αποχέτευσης των οποίων η διάμετρος είναι Φ100 εως και Φ500 και το χρώμα τους είναι συνήθως πορτοκαλί ή άσπρο. Η πίεση και η εκτιμώμενη ποσότητα λυμάτων που διέρχεται μέσω του αγωγού, είναι οι κυριότεροι παράγοντες επιλογής του σωστού σωλήνα όσο αφορά στη διάμετρο.


  • ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

    Πριν οποιασδήποτε επισκευής είναι χρήσιμος ο έλεγχος με κάμερα αποχέτευσης ώστε να εντοπιστεί ακριβώς το πρόβλημα. Η επισκευή στη συνέχεια του πλαστικού σωλήνα αποχέτευσης μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Ο πρώτος, αλλά δαπανηρός και χρονοβόρος, είναι το σκάψιμο και μπάλωμα ή αντικατάσταση του σωλήνα και ο δεύτερος, εύκολος και γρήγορος, η επισκευή λαμπαροσκοπικά του σωλήνα με εποξική ρητίνη.