Λογότυπο,Episkevi-apoxeyteusis,Επισκευή αποχευτευσής

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Τα είδη σωληνώσεων αποχέτευσης που συναντάμε περισσότερο στην Αττική αλλά και στις περισσότερες κατασκευές στην Ελλάδα είναι:

 • Μαντεμένιος σωλήνας αποχέτευσης:

  Χρησιμοποιείται κυρίως για τα οριζόντια τμήματα των δικτύων που διέρχονται από οροφές ή ψευδοροφές χώρων, καθώς και για τα τμήματα που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Έχει εξαιρετικά ηχομονωτικές ιδιότητες και αντέχει λύματα υψηλών θερμοκρασιών. Είναι βαρύς σωλήνας και ακριβό το κόστος αντικατάστασής της.

 • Πήλινος σωλήνας αποχέτευσης:

  Χρησιμοποιούνται κυρίως σε σπίτια κατασκευής πριν το 1985. Σπάνε εύκολα και δημιουργούν προβλήματα με διαρροές λυμάτων και νερού, υγρασία, πολλές φορές πλημμύρες αλλά και καθίζηση εδάφους. Επιπλέον, λόγω των πόρων στην επιφάνεια του υλικού και κυρίως στην περιοχή των συνδέσεων, είναι πιο εύκολο να εισχωρήσουν οι ρίζες των δέντρων και να φράξουν ή και να σπάσουν την αποχέτευση.


 • Πλαστικός σωλήνας αποχέτευσης PVC:

  Είναι σωληνώσεις που συναντάμε πλέον στις περισσότερες καινούργιες κατασκευές. Έχουν χημική αντοχή σε οικιακά απόβλητα και σε συνήθη χημικά που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή μας δραστηριότητα καθώς και σε διάβρωση. Δεν οξειδώνονται και δεν ηλεκτρολύονται. Επιπλέον η λεία εσωτερική επιφάνεια τους σε συνδυασμό με την χημική αδράνεια των σωλήνων, δεν ευνοεί επικαθήσεις και αποφράξεις των σωληνώσεων
 • Τι γίνεται όμως, όταν κάποια από αυτές τις σωληνώσεις σπάσει, ραγίσει ή τρυπήσει???

  Στις σωληνώσεις η οποίες είναι εκτεθειμένες, εξωτερικές, η διαρροή τους, λόγω κάποιου από τα παραπάνω προβλήματα είναι εύκολο να αναγνωριστεί ακόμα και με γυμνό μάτι. Η επιδιόρθωση της σωλήνας γίνεται με επισκευή της ή με κόψιμο και αντικατάστασή της.

  Στις περιπτώσεις όμως που οι σωληνώσεις είναι εσωτερικές, η διαδικασία εντοπισμού του προβλήματος και επισκευής τους είναι πιο σύνθετος. Οι περισσότεροι τεχνικοί θα προτείνουν σκάψιμο μέχρι εντοπισμό του σπασίματος και επισκευή ή αντικατάσταση αυτού. Αυτή είναι μια διαδικασία ή οποία εκτός του ότι είναι χρονοβόρα και πολλές φορές δαπανηρή, ανάλογα με το είδος σωληνώσεων που έχουμε, απαιτεί και πολύ χρόνο και έξοδα στο τέλος για αποκατάσταση όλων αυτών των μερεμετίων που θα προκύψουν.

  Οι τεχνικοί στην https://episkevi-apoxeteusis.gr/ διαθέτουν τον πιο σύγχρονο και κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και το περιττό κόστος. Η εσωτερική επισκευή και των τριών ειδών σωληνώσεων αποχέτευσης μπορούν να επισκευαστούν αποτελεσματικά και μάλιστα με εγγύηση. Χωρίς χάσιμο χρόνου, χωρίς σπασίματα, σκόνη και θόρυβο.
  Η διαδικασία ανίχνευσης της διαρροής γίνεται με ειδική ενδοσκοπική κάμερα, η οποία εισέρχεται στο εσωτερικό του σωλήνα και παρατηρεί τόσο τη κατάσταση του σωλήνα όσο και τα σημεία τα οποία έχουν υποστεί σπάσιμο ή ράγισμα, γνωρίζοντας έτσι το ακριβές σημείο του προβλήματος.

  Εν συνεχεία με ειδικό μηχάνημα εισέρχεται στον σωλήνα και με εποξική ρητίνη στεγανοποιεί τη περιοχή η οποία έχει υποστεί ράγισμα, αφού πρώτα έχει γυαλιστεί και καθαριστεί εσωτερικά το κομμάτι του σωλήνα που χρίζει επισκευής.


  Σε περιπτώσεις όπου έχει τρυπήσει ο σωλήνας με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει μεγάλο κενό, η τρύπα γεμίζεται και καλύπτεται με αφρό πολυουρεθάνης , με ειδικό εξάρτημα του μηχανήματος εξομαλύνονται οι προεξοχές και εναρμονίζεται με το σωλήνα. Στη συνέχεια ο σωλήνας μονώνεται με την εποξική ρητίνη και επισκευάζεται.